19 de novembre del 2009

Visita Joan XXIII


Avui dia 19 de novembre, hem realitzat la quarta activitat extraordinària de la setmana. La sortida consistia en fer una visita al Centre d'Estudis Joan XXIII de l'Hospitalet. Aquesta escola es caracteritza per l'utilització de les TIC ja des de ben petits.

El Joan XXIII és un centre de caràcter cristià, que basa els seus mètodes d'ensenyament en quatre pilars bàsics:
  • Formació acadèmica
  • Formació personal
  • Formació social
  • Formació cristiana
Per més informació sobre els seus mètodes i la seva metodologia, recomano la visualització de la presentació que adjunto a continuació.



La visita va està dividia en dos parts. En la primera vem fer una petita visita al centre mentre ens explicaven l'us de les noves tecnologies tant en els infants com en les persones de la tercera edat que s'hi acostaven cada tarda per aprendre a utilitzar els ordinadors. Després de l'explicació varem visitar les aules dels més petits per poder veure en primera persona com treballaven els educadors amb les TIC, i, alhora veure les reaccions dels infants davant de tanta gent nova. El primer que em va sorprendre, fins i tot més que veure nens de menys de 5 anys utilitzant amb total normalitat ordinadors, va ser que els nens no notaven la nostre presencia. Era com si no ens veiessin. Nosaltres podíem entra a les aules i ells seguien fen les seves activitats, simplement impressionant. Un altre tema a destacar era, com he dit avans, l'utilització de noves tecnologies com PDI's (Pissarra Digital Interactiva) o ordinadors amb pantalla tàctil per part dels més petits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada