5 de desembre del 2009

Seminari Sessió 16

La sessió del dia 3 de desembre va ser ben carregada ja que teníem varies activitats pendents. La primera, la lectura de contes. Primer va ser el torn de la Sílvia, que va narrar el conte titulat "Que ve el llop!". Una breu historia que explica com els amics del llop li preparant una festa sorpresa pel seu aniversari. Després ho va explicar la Gemma Ibáñez. El seu conte era ben curiós, ja que a través d'una fulla de diari explicava un relat d'un paper que folia ser quadrat i alhora es convertia en un barret de capità, un vaixell i una camisa. Finalment li va tocar a l'Ariadna, que va explicar el conte "Que no dorms, Pigada?", una història sobre un gos que no podia dormir i que, amb l'ajuda dels seus amics, ho aconsegueix.

Després van tocar les noticies enrederides. Primer la de la Laura i l'Anna, que van exposar la notícia dels "nens clauers", és a dir, els nens que van plens d'activitats extraescolars per compaginar amb l'horari laboral dels seus fills o bé ja des de petits ja van amb claus a casa, ja que no hi han els seus pares. La meva opinió al respecte és que això no te solució, ja que ni les empreses donaran més temps pels pares, ja que no els hi surt rentable, ni les escoles allargaran el seu horari lectiu.
La notícia de l'Alexandra tractava sobre una proposta de crear una classe d'acollida pels nens immigrants. L'idea és que separant-los del resta de la classe durant un mes, s'agilitzi la seva adaptació. Trobo que és una bona idea, ja que molts nens que acabant de venir a aquest país es troben que no saben res de l'idioma i per tan van molt enrederits. Si els separant en una classe a part, podran millorar molt el seu nivell de català i per tant, incorporar-se avans tant a la classe com en la societat.

Per finalitzar la sessió, la Gemma Ibáñez, la Laura i la Sílvia varen exposar el seu treball sobre l'entorn sonor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada